Kategoria

Gastronomia

Home » Gastronomia

5 artykułów
Dodać zakładkę?Usunąć?

Jak zachować higieniczną czystość w restauracji?

Wzorowy porządek i utrzymanie higienicznej czystości na najwyższym poziomie to jedno z najważniejszych i najtrudniejszych zadań restauratorów. Od tego bowiem zależy bezpieczeństwo gości lokalu, a co za tym idzie utrzymanie zgód na prowadzenie działalności gast... Czytaj dalej »

Dodać zakładkę?Usunąć?

System HPP – innowacyjne rozwiązanie dla produkcji żywności

Świadome odżywianie jest jednym z najgorętszych trendów ostatnich lat. Szczególnie teraz, gdy tak ważne jest wzmacnianie naturalnej odporności, częściej sięgamy po produkty zawierające dużą ilość witamin i składników mineralnych. Nic zatem w tym dziwnego, że n... Czytaj dalej »

Dodać zakładkę?Usunąć?

Sposoby uzdatniania wody i rodzaje chemii specjalistycznej

Wciąż malejące zasoby wody zdatnej do użytku sprawiają, że konieczne jest poszukiwanie coraz lepszych i skuteczniejszych metod uzdatniania wody. Każdy ściek odprowadzany do naturalnego ujęcia wodnego powinien być jeszcze czystszy i mieć lepszy skład chemiczny ... Czytaj dalej »

Dodać zakładkę?Usunąć?

Technologia HPP – czyli świeża żywność bez konserwantów

Z roku na rok klienci są coraz bardziej świadomi tego, co znajduje się na ich talerzach. Moda na zdrowy tryb życia sprawiła, że konsumenci coraz większą uwagę zwracają na składy produktów. Znacznie większym powodzeniem cieszą się produkty o prostych składach i... Czytaj dalej »

Dodać zakładkę?Usunąć?

Kawa, herbata, czekolada dla branży HoReCa. Hurtownia spożywcza

Od kilku lat obserwujemy ciągły rozwój rynku gastronomicznego w Polsce. Z danych firmy PMR wynika, że rynek HoReCa (hotele, restauracje, catering) wart może być w 2017 roku – 28 mld zł, co oznacza wzrost o 5 proc. w stosunku do 2016 r.. Według  raportu „Polska... Czytaj dalej »