Firma

Kawa, herbata, czekolada dla branży HoReCa. Hurtownia spożywcza

• Zakładki: 51


Od kilku lat obserwujemy ciągły rozwój rynku gastronomicznego w Polsce. Z danych firmy PMR wynika, że rynek HoReCa (hotele, restauracje, catering) wart może być w 2017 roku – 28 mld zł, co oznacza wzrost o 5 proc. w stosunku do 2016 r.. Według  raportu „Polska na talerzu”, cyklicznie przygotowywanego przez sieć hurtowni Makro, Polacy coraz częściej jadają poza domem, a ich wydatki na posiłki rosną – obecnie szacuje się, że wynoszą 35zł/os. Równocześnie stajemy się bardziej świadomymi konsumentami i zaczynamy przywiązywać dużą wagę do jakości dań i obsługi.

CZYM JEST DOBRA KAWA, CZEKOLADA, KAKAO, HERBATA

Kupując kawę zastanawiamy się skąd pochodzą ziarna, w jakim rejonie kawa dojrzewała, a nawet jaki jest jej stopień palenia.  Wysokiej jakości kakao jest w 100% naturalne i w swoim składzie nie zawiera dodatkowo mleka, soi, glutenu, cukru czy soli. Czekolada – kuwertura , do picia czy vendingu może mieć bogaty smak i aromat. Przy wyborze herbaty warto sprawdzić nie tylko skąd pochodzi, a także czy produkt jest naturalny, nie zawiera sztucznych barwników oraz konserwantów.

RENOMOWANE MARKI – GWARANCJA JAKOŚCI I ZADOWOLENIA KLIENTÓW

Van Houten

Legendarna holenderska marka z ponad 200 letnią historią. Oferuje najwyższej jakości naturalne kakao oraz czekolady do picia w różnych postaciach od gęstej czekolady dla gastronomii o zwiększonej zawartości kakao po czekolady do vendingu, czekolady instant do ekspresu ciśnieniowego, gotową czekoladę w płynie oraz naturalne klasyczne kakao.

Callebaut

Marka Callebaut powstała w Belgii w 1911 roku. Specjalizuje się w produkcji tradycyjnych belgijskich czekolad, nadzień, polew, musów oraz wszelkich dodatków cukierniczych dla cukierni, lodziarni oraz piekarni. Swoją renomę zawdzięcza tradycji oraz ścisłej selekcji najwyższej jakości ziaren kakaowca. Firma Callebaut posiada w Łodzi Akademię czekolady – jest to miejsce, w którym cukiernicy i czekoladnicy mogą znaleźć inspirację i poznać techniki pracy z czekoladą, a także wymienić się doświadczeniami. Na stronie marki można zapoznać się także z licznymi przepisami, które z pewnością zaspokoją podniebienie nie jednego smakosza.

Cafento

Montecelio, Stracto, Cafe Rovi to marki należące do największej w Hiszpanii palarni kawy i herbaty Cafento. Od małej i rodzinnej kawiarni w latach trzydziestych XX wieku, przekształciła się w jedną z głównych europejskich firm w sektorze kawy.  Cafento jest obecnie punktem odniesienia wśród profesjonalistów w kanałach HoReCa i Foodservice.

Cafento jest wynikiem połączenia ponad 20 różnych marek kawy, które dzięki połączeniu doświadczenia i wiedzy, stały się liderem na hiszpańskim rynku. Obecnie firma ta zatrudnia ponad 400 specjalistów, a roczna produkcja wynosi ponad 21 milionów kilogramów kawy. Firma posiada szeroką sieć dystrybucji w całej Hiszpanii, osiągając w ostatnich czasach coraz większe znaczenie na rynku międzynarodowym, zwłaszcza we Francji i w krajach Europy Środkowej.

W ofercie znajdziemy m.in najbardziej ekskluzywne mieszanki kaw w kapsułkach do ekspresów domowych i biur, kaw ziarnistych i rozpuszczalnych. Oferuje także pełną gamę herbat i naparów. Ponad 36 odmian od czarnych, zielonych, czerwonych i białych herbat, po mieszane z owoców i kwiatów, herbatki ziołowe o wykwintnym smaku i aromacie.

HURTOWNIA SPOŻYWCZA, DYSTRYBUTOR KAWY, HERBATY, CZEKOLADY

Sklepczekolada.pl to firma rodzinna, która zajmuje się zaopatrzeniem dla branży cukierniczej, HoReCa oraz vendingu. Oprócz samej dystrybucji firma zajmuje się także produkują specjalnych mieszanek kaw o wybranym pochodzeniu oraz metodzie palenia ziaren. Dla właścicieli kawiarni, hoteli, cukierni oraz restauracji oferuje indywidualne doradztwo, szkolenia baristyczne z zakresu obsługi ekspresów, przygotowywania napojów na bazie espresso oraz drinków czekoladowych. Dla swoich Klientów organizuje darmowe szkolenia tematyczne w słynnej Akademii Czekolady Barry-Callebaut, gdzie pod okiem ekspertów i technologów można poznać tajniki tworzenia wyjątkowych pralin, trufli, makaroników, tortów i innych wyrobów cukierniczych.

 

comments icon0 komentarzy
0 komentarze
62 wyświetlenia
bookmark icon

Napisz komentarz…

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *